середу, 5 квітня 2017 р.

Єдиний Показовий День цивільного захисту
 у ЛУГГ ім. Олени Степанів.
Теорія закріплена  практикою

Підвищення готовності особового складу закладів освіти з цивільного захисту та підготовки до проведення Дня цивільного захисту в загальноосвітніх навчально-виховних закладах -  важлива складова здобуття учасниками навчально-виховного процесу знань і вмінь з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту.
Проведенням 30 березня 2017 року Єдиного Показового Дня цивільного захисту на базі Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів завершився підготовчий цикл навчально-тренувальних зборів для керівників навчальних закладів м. Львова щодо проведення Єдиного Дня цивільного захисту. Гімназія  радо зустріла гостей, учасників ЄП ДЦЗ – керівників відділу освіти Залізничного району  управління освіти ДГП ЛМР, закладів освіти Залізничного району, управління з питань надзвичайних   ситуацій  та цивільного захисту  населення ЛМР, фахівців навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД  курсів УКК, Залізничного  РВ ГУ ДСНС  України у Львівській області, Львівського державного інституту безпеки життєдіяльності, Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, Патрульної поліції України, ЛРІДУ НАДУ  при Президентові України, Міжнародної організації «Червоний Хрест».
У вступному слові учасників заходу привітав Олег Дубчак, головний спеціаліст управління з питань надзвичайних   ситуацій  та цивільного захисту  населення ЛМР. На виконаннях поставлених завдань зосередила увагу директор ЛУГГ імені О. Степанів Лариса Василишин. Актуальність поставлених завдань у сфері цивільного захисту, виховання патріотизму та моральної стійкості в сучасних умовах, зважаючи на складне суспільно-політичне становище в державі та загрозу військової агресії підкреслив у своєму виступі до гімназистів та персоналу гімназії Іван Смага, підполковник, ветеран АТО, старший викладач кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ НА СВ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного.
Лариса Василишин, начальник цивільного захисту, директор ЛУГГ імені Олени Степанів на методичному семінарі «День цивільного захисту: Культура безпеки» представила досвід навчального закладу «Система роботи ЛУГГ імені Олени Степанів з цивільного захисту».
 Захід розпочався з проведення Урочистої академії «Надзвичайні ситуації. Знати! Вміти! Діяти!». Гімназистами було підготовлено виставки стіннівок, малюнків, ЗІЗ органів дихання. На високому науково-методичному рівні педагоги провели відкриті уроки: «Дружина юних вогнеборців. Запобігти! Врятувати! Допомогти!», «Урок-дослідження: Міжнародний досвід організації ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», «Я можу врятувати життя! Надання першої домедичної допомоги», «Школа помічника поліцейського. Дії при аваріях на транспорті» та практичні заняття:  «Робота Міжнародного центру з врегулювання надзвичайних ситуацій», «Засідання товариства «СОКІЛ». Феномен українського духу: робота пожежно-спортивної школи «СПАС»,  «Роль розвідки і спостереження під час надзвичайних ситуацій», «Центр психічного здоров’я та травмотерапії «Чарівні передбачення». Гімназисти-учасники школи «Рятівник»  виявили спритність, силу, відвагу, взявши участь у змаганнях та естафеті з військово-прикладних видів спорту. Використання техніки бойових мистецтв для самооборони представили гімназисти-спортсмени клубу  карате «САМУРАЙ».
Учасники ЄП ДЦЗ, керівний, начальницько-керівний склад ЦЗ, формування ЦЗ та постійний склад учасників навчально-виховного процесу взяли участь у діловій грі «Оповіщення і постановка завдань у разі виникнення надзвичайних ситуацій»,  відпрацювавши практичні дії евакуації на випадок витоку газу. З неабияким зацікавленням усі присутні спостерігали за діями працівників служби надзвичайних ситуацій, які продемонстрували спеціальну пожежну техніку боротьби з пожежею та газової рятувальної служби.  Формування цивільного захисту відпрацювали практичні дії гасіння пожежі за допомогою первинних засобів пожежогасіння, надання першої медичної допомоги. Готовність стати на захист незалежності України продемонструвала команда гімназистів «Повстанець».
Слід відзначити належну підготовку до проведення ЄП ДЦЗ та чіткий хід його проведення. Усі планові завдання Дня цивільного захисту виконані в повному обсязі. За підсумками проведення заходів нагороджено та відзначено переможців, найактивніших учасників. Педагогічним колективом для учасників заходу підготовлені методичні матеріали з питань цивільного захисту для практичного використання у роботі навчальних закладів.
За результатами довідки-доповіді щодо перевірки проведення заходів «Єдиного Показового Дня цивільного захисту» Львівській українській гуманітарній гімназії імені Олени Степанів виставлено оцінку «відмінно». Тому побажаємо колективу та гімназистам успіхів і в подальшому завжди бути напоготові для вирішення складних завдань безпеки найціннішого скарбу – життя людини.


































.

Немає коментарів:

Дописати коментар