понеділок, 21 березня 2016 р.

17 березня в СЗШ № 77 м. Львова відбувся показовий День цивільного захисту серед навчальних закладів Залізничного району.
           Вже традиційним у школі є проведення цілого комплексу заходів з питань цивільного захисту. Все розпочалося із урочистої лінійки та навчально-методичного семінару. Далі, згідно з планом роботи, у школі відбулися тематичні відкриті уроки. Цього разу школярі практикувалися у наданні медичної допомоги та вивчали правила поведінки в умовах небезпечних ситуацій.
           Відпрацьовування евакуації – один із основних та найнеобхідніших елементів проведення Дня цивільного захисту. Згідною із легендою навчань, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про замінування навчального закладу. Пролунали три дзвінки – персонал школи та усі учні евакуювалися із приміщення. Та один із підлітків через паніку та переляк залишився у кабінеті на 2-му поверсі школи.
            Схвильований учень потребував допомоги та привертав до себе увагу, подаючи різноманітні сигнали через вікно шкільного кабінету. Рятувальники за допомогою висувної драбини врятували хлопчика та передали його вчителю. Та на цьому пошуково-рятувальна операція не завершилась. Кінологи львівської поліції разом із тренованими собаками провели огляд навчального закладу й виявили вибухонебезпечний предмет. Його негайно вилучили із приміщення школи аби попередити виникнення вибуху.
            В рамках проведення заходу рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Вогнеборці показали дітлахам свою аварійно-рятувальну техніку та спецобладнання. Учні із захопленням «ловили» кожне слово надзвичайників, а усі бажаючі мали можливість зробити пам’ятне фото у пожежній касці чи рятувальному автомобілі.











Немає коментарів:

Дописати коментар