четвер, 23 березня 2017 р.

«ЗНАТИ, ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ, ДОПОМОГТИ»



Під таким гаслом у четвер, 30 березня 2017 року, на базі Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів (вул. О. Степанівни, 13) за участі усіх учасників навчально-виховного процесу та фахових служб цивільного захисту буде проведено Єдиний Показовий День цивільного захисту для керівників навчальних закладів Залізничного району управління освіти ДГП ЛМР. Проведенням цього заходу буде завершено підготовку формувань цивільного захисту навчальних закладів м. Львова до проведення Єдиного Дня цивільного захисту, що має охопити тренуваннями учасників навчально-виховного процесу у квітні 2017 року.
Найбільшою цінністю держави є безпечне життя і здоров’я людини. Кодекс визначає цивільний захист -  функцією держави, спрямованою на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період (Стаття 4) .
Під час проведення комплексу загально-гімназійних практичних, навчально-методичних, агітаційно-пропагандистських та спортивно-прикладних заходів, учасники освітнього процесу відпрацюють практичні дії на основі здобутих теоретичних знань про небезпеки, їх причини, наслідки для людей і довкілля та практичні дії з особистої безпеки і захисту під час надзвичайних ситуацій.
Планується проведення відкритих тематичних уроків, перегляди фільмів та презентацій з питань цивільного захисту, практичних занять, вікторин, естафет, виготовлення найпростіших ЗІЗ, відпрацювання практичних евакуаційних дій за сигналом «Увага всім!», демонстрація реагування шкільних формувань, в тому числі надання першої невідкладної медичної само- та взаємодопомоги за участю фахівців цивільного захисту.

Як зазначила директор гімназії Лариса Василишин: «Формування готовності та уміння кожного діяти у надзвичайних ситуаціях є однією із важливих складових безпеки життєдіяльності людини, суспільства, держави».

Немає коментарів:

Дописати коментар