пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Святкування 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка в ССЗШ №15


Цього року 9 березня весь український народ в Україні та поза її межами, вся передова світова громадськість  відзначали 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, великого українського і світового поета, художника, нашого національного генія, що своєю творчістю, своїм життям надихнув українців на побудову власної незалежної держави.
           Так 14 березня 2014 о 14-00 в актовому залі Львівська спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 15 з поглибленим вивченням англійської та  французької мов відбувся районний вечір «Стежками долі Кобзаря.
            На свято були запрошені вчителі української мови та літератури району,  батьки, вчителі та  учні школи.
             Вечір підготувала вчитель української мови та літератури Даньо Олександра Ярославівна разом зі своїми вихованцями,   учнями 5- 9 класів.
 Під час заходу відбулася мандрівка у далекі минулі часи, у часи, коли жив і творив великий український поет – Тарас Шевченко. Глядачі переглянули сценки із життя Кобзаря, заслухали неперевершені поезії великого поета, які ще не раз будуть дивувати і зворушувати українського читача.




Сценка зустрічі молодого Тараса Шевченка з Сошенком Іваном у Літньому саду

                  у виконанні учня 9-А класу Якубовича Романа та учня 7-А класу Саламахи Артура
 Присутні переглянули презентацію «Стежками долі Кобзаря», підготовлену вчителем та учнями-учасниками вечора; побачили окремі уривки з кінофільмів про Тараса Шевченка: «Тарас Шевченко. Заповіт», «Тарас Шевченко» (1961 р.).

           Під час вечора прозвучало багато пісень про Тараса Шевченка та пісні на його вірші, які виконали учні школи під керівництвом учителів музичного мистецтва Козуб Лідії Василівни та Рущишина Романа Михайловича.
 Підсумовуючи історію життя і творчості шанованої постаті Великого Кобзаря, можна сказати, що найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише посмертно: невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець ще наново збуджуватимуть його твори.
 Директор школи                                       Юрович В.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар