пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Фестиваль-конкурс, присвячений пам’яті Т. Г. Шевченка

19 та 20 березня 2014 року учнівський парламент Залізничного району м. Львова в оригінальний спосіб підійшов до увіковічення пам’яті Кобзаря. Усі учнівські парламенти загальноосвітніх навчальних закладів району цього року взяли участь у фестивалі-конкурсі, присвяченому пам’яті Т. Г. Шевченка. Його організатори: районне учнівське самоврядування, Центр дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ) Залізничного району м. Львова, відділ освіти Залізничної району. Мета і завдання фестивалю-конкурсу: на прикладі життя та творчості поета і художника Т. Г. Шевченка стимулювати креативний потенціал учнівської громадськості; зберегти, відтворити та популяризувати народні звичаї, традиції та обряди, популяризувати аматорське мистецтво і кращі традиції української культури; збагатити духовність учнів, знайти та підтримати здібних, обдарованих особистостей; сприяти розвитку мистецько-художнього світогляду учасників фестивалю; збагатити репертуар аматорських колективів творами Т.Г. Шевченка; включити традиційну художню культуру у форми сучасного побутового устрою; залучити до духовного спілкування людей різних національностей, зберегти єдиний культурний простір і зміцнити міжрегіональну культурну співпрацю на засадах спільності національних традицій та естетичних ідеалів. Номінації і форми проведення фестивалю: «Авторська пісня», «Солісти та вокальні колективи», «Інструментали-віртуози», «Авторська поезія», «Танцювальна творчість», «Театральне мистецтво», «Національний костюм», «Кращий живописний, графічний малюнок за темою «Мій улюблений сюжет у творчості Т.Г. Шевченка»», «Фотоконкурс «Львів з іменем Т.Шевченка у серці»». До участі у фестивалі залучено учнів усіх вікових категорій від 6 до 17 років. 
Учасники фестивалю протягом кількох днів демонстрували високий художній рівень трактування Шевченкової спадщини, вражали глядачів своїми надзвичайними мистецькими здібностями, оригінальністю, майстерністю та емоційністю, доводячи, що постать Кобзаря у пам’яті народній є вічною і завжди сучасною. Усіх було нагороджено дипломами учасників, а переможців – будуть нагороджені дипломами лауреатів Найкращі учасники конкурсу візьмуть участь у гала-концерті та виставках творчих робіт в ЦДЮТ Залізничного району м. Львова 5-8 травня цього року. Ще один приз чекає на переможців – поїздка у Карпати з участю в екологічному проекті учнівського парламенту «Тарасовий гай у Карпатах».

Фестиваль-конкурс, присвячений пам’яті Т. Г. Шевченка і проведений у Залізничному районі м. Львова учнівським самоврядуванням, довів, що постать Кобзаря безсмертна у народних душах і має багатогранні прояви, які збагачують сучасне життя.









Немає коментарів:

Дописати коментар