середу, 23 листопада 2016 р.

Відповідно до плану роботи ЦТК «Левандівка» 18 листопада 2016 року була організована  екскурсія для гуртківців Центру у Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка у рамках вшанування 160-річчя від дня народження та 100-ліття з дня смерті Франка. У заході взяли участь 5 керівників гуртків та 25 вихованців.

У мальовничій місцевості Львова, поблизу Стрийського парку, стоїть будинок, до якого вже понад шістдесят років приходять люди, як до національної святині. У цьому будинку видатний письменник, учений, політичний та громадський діяч жив, написав свої найкращі твори, і звідси пішов у безсмертя. У музеї повністю відтворено робочий кабінет Івана Франка – його улюблену кімнату. Збереглися фортепіано, за яким сидів Іван Якович, робочий стіл, за яким він працював.
Гуртківці ЦТК «Левандівка» біля музею Франка



У рамках співпраці з Львівським оласним центром еколого-натуралістичної творчості гуртківці відвідали навчально-пізнавальну екскурсію КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» , де ознайомились з експозиціями тварин, риб, птахів

Музей знаходиться в будинку художника. Художньо-меморіальний музей Івана Труша – експозиція, яка висвітлює життєвий шлях і мистецький доробок художника. В експозиції представлені оригінальні твори художника різних періодів : краєвиди Криму, Єгипту, Палестини, з серій "В обіймах снігу", "Сосни", твори на гуцульську тематику, портрети видатних діячів української культури та родинні портрети.

Немає коментарів:

Дописати коментар