понеділок, 2 березня 2015 р.

Відділ освіти Залізничного району управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради повідомляє про те, що  16 грудня 2014 року у Центрі дитячої
та юнацької творчості Залізничного району м. Львова гуртком «Юний журналіст» спільно з МКМЦ «Галицьке юнацтво» та з Інститутом екології засобів масової інформації ЛНУ ім. Ів. Франка було проведено Круглий стіл за темою «Молодь та сучасні інформаційні виклики».

Що допоможе перемогти?
 «Ми переможемо, якщо українські ЗМІ будуть давати відсіч пропаганді ЗМІ Росії та пробуджувати патріотизм у свідомості наших людей»,  – занотувала студійка гуртка «Юний журналіст» Софія Сирота свої враження про Круглий стіл «Молодь та сучасні інформаційні виклики», який відбувся 16 грудня цього року у Центрі дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ) Залізничного району м. Львова. Його організатори – гурток «Юний журналіст» ЦДЮТ Залізничного району м. Львова (керівник Дітчук О.О.), МКМЦ «Галицьке юнацтво» (заст.  редактора Ленць С. Б.) та Інститут екології засобів масової інформації ЛНУ ім. Ів. Франка (випускаючий редактор ж. «Медіакритика» Александров П. М.).
Учасникам Круглого столу для обміну думками були запропоновані такі теми: «Інформаційна війна» в інформаційному суспільстві: стратегія і тактика перемоги»; «Запити громадянського суспільства у сфері інформації»; «Медіаекологія – екологія суспільства. Прийоми захисту від агресії в інформаційному просторі»; «Рятівний оберіг вічних істин».
Додали запалу обговоренню виступи юних журналістів Романа Мудрого та Ольги Цап, які підготували власні наукові спостереження особливостей та проблем українського інформаційного простору. Присутні у дружній атмосфері толерантного спілкування мали можливість висловити свої власні погляди на ситуацію в сучасному інформаційному просторі та внести свої  конструктивні пропозиції стосовно її покращення.
Гостями Круглого столу стали також представники відділу соціальних проектів «Самопомочі», які ознайомили присутніх зі своїм проектом «Кібер-варта», в основі якого лежить захист дітей у віртуальному просторі Інтернету.
Результатом зустрічі стало рішення зробити такі обговорення проблем сучасних ЗМІ постійними і провести наступний Круглий стіл у лютому 2015 року.
За додатковою інформацією про захід звертайтесь до керівника гуртка «Юний журналіст»
ЦДЮТ Залізничного району м. Львова Дітчук Олени Олександрівни (м.т. 063-822-94-66),
або до заст. редактора газети «Галицьке юнацтво»
Ленць Світлани Богданівни (м.т. 096-228-63-61),
або до співробітника Інституту екології засобів масової інформації

Александрова Павла Миколайовича (м.т. 067-425-38-07)





Немає коментарів:

Дописати коментар